Μυκάλης 5 Νέα Σμύρνη, ΤΚ 17123 | Τηλ. 210 9340344 | Email: info@danceforever.gr

PASO DOBLE

Tο Paso Doble αν και παραπέμπει σε ισπανικό χορό, στην πραγματικότητα άνθισε στη Γαλλία το 1930, γι’ αυτό και πολλά βήματα του χορού έχουν γαλλική ονομασία.
Ο χορός είναι εμπνευσμένος από τις ισπανικές ταυρομαχίες, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι οι περισσότερες φιγούρες του θυμίζουν τις κινήσεις ταυρομάχου σε αρένα.
Το όνομα «Paso Doble» (υπήρχε και η αντίστοιχη γαλλική ονομασία) σημαίνει «δύο βήματα» και αναφέρεται στον χαρακτηριστικό διαδοχικό βηματισμό του χορού (αριστερό-δεξί-αριστερό-δεξί…).Το Paso Doble σήμερα χορεύεται ως κοινωνικός χορός σε ορισμένες γαλλικές, επαρχίες, αλλά και σε κάποιες περιοχές της Αυστραλίας, του Βιετνάμ, της Γερμανίας και φυσικά της Ισπανίας. Παρ’ όλα αυτά, το Paso Doble δεν έχει μεγάλη απήχηση στις αγγλόφωνες κοινωνίες.

Είναι ένας ρυθμικός, ζωντανός, κινητικός και  επιβλητικός χορός .Η κίνηση του είναι προοδευτική, με πολλές στροφές και αλλαγές θέσεων. Χαρακτηρίζεται από Ξαφνικές, ευθείς, δυνατές, επιβλητικές κινήσεις, άλματα, στροφές και επιβλητικό ύφος.