Μυκάλης 5 Νέα Σμύρνη, ΤΚ 17123 | Τηλ. 210 9340344 | Email: info@danceforever.gr

JIVE

Το Jive δημιουργήθηκε από τους αφροαμερικάνους της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής το 1880. Στις αφροαμερικανικές συνοικίες οργανώνονταν διαγωνισμοί Jive όπου οι αφροαμερικάνοι διαγωνίζονταν ως προς τις χορευτικές τους ικανότητες με έπαθλο μια τούρτα, γι’ αυτό ο χορός έγινε γνωστός και ως “Cake Walk” (Cake=τούρτα).Η ζωντανή μουσική και ο δυναμικός χορός έκαναν το Jive δημοφιλές στις αφροαμερικανικές κοινότητες του Σικάγο και της Νέας Υόρκης.
Το Jive διέφερε εντελώς από τους μουντούς και μελαγχολικούς χορούς της υψηλής κοινωνίας της Αμερικής και της Βρετανίας. Γι’ αυτό και αμέσως μετά το θάνατο της βασίλισσας Βικτορίας το 1901 γνώρισε τεράστια επιτυχία στις κοινωνίες των λευκών οι οποίοι ένοιωσαν πλέον ελεύθεροι να υιοθετήσουν ένα πιο ενεργητικό και χαρούμενο είδος χορού.
Το 1910 άρχισε να γίνεται συνδυασμός πολλών χορευτικών ειδών με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων χορών όπως το Swing που δημιουργήθηκε γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’20 και θύμιζε πολύ το Jive.

Είναι ένας ρυθμικός, ζωντανός, κινητικός, έντονα πειρακτικός χορός με πολλές στροφές και αλλαγές θέσεων. Χαρακτιρίζεται από ευθείς , ελαφριές ξαφνικές και ζωηρές κινήσεις, από κλωτσιές, στροφές, απότομες αλλαγές θέσεων, από την χαρακτηριστική κίνηση swing και την έντονη δυναμική κίνηση στους γοφούς.