Μυκάλης 5 Νέα Σμύρνη, ΤΚ 17123 | Τηλ. 210 9340344 | Email: info@danceforever.gr

BACHATA

Η Bachata είναι δημοφιλές μουσικό είδος από τη Δομινικανή Δημοκρατία το οποίο διαμορφώθηκε και περιορίστηκε στα καταγώγια και τα πορνεία του Αγίου Δομίνικου καθώς δεν γινόταν αποδεκτό ως μουσικό ή χορευτικό είδος στην πατρίδα του. Δημιουργήθηκε από φτωχούς μουσικούς οι οποίοι έφτιαχναν μελωδίες με την κιθάρα τους και χορευόταν από ανθρώπους χαμηλής κοινωνικής θέσης που έβρισκαν παρηγοριά στη μελωδία της κιθάρας.
Η Bachata ως μουσικό είδος αποτελεί εξέλιξη του Bolero απ’ όπου πήρε τον μελαγχολικό χαρακτήρα του. Οι στίχοι της Bachata αναφέρονταν στους χαμένους έρωτες και την προδοσία και ως προς αυτό θύμιζε ένα άλλο μουσικό είδος, τα blues, τα οποία όμως (σε αντίθεση με την Bachata) είχαν απήχηση στο ευρύτερο κοινό, καθώς οι μουσικοί των blues χαρακτηρίζονταν από μεγαλύτερη ευπρέπεια από τους bachateros.
Η Bachata έγινε δημοφιλής ως χορός και ως μουσικό είδος το 1992 όταν διάφορα συγκροτήματα άρχισαν να γράφουν τραγούδια για Bachata τα οποία έγιναν επιτυχίες. Από τότε, η Bachata αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους χορούς για πάρτι στη Λατινική Αμερική.

Είναι ένας χορός ρυθμικός, ζωντανός, έντονα αισθησιακός και διασκεδαστικός γεμάτος φαντασία και  φιγούρες. Χαρακτηρίζεται από ξαφνικές, ευθείς και ελαφριές κινήσεις, πολλές στροφές, πολύπλοκα τυλίγματα και η χαρακτηριστική έντονη πλαϊνή κίνηση των γοφών.